Douglas rabat delen

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina.

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina.

Douglas rabat delen worden veel toegepast op schuren als gevelbekleding. Maar ook voor tuinen waar veel op maat gemaakt moet worden zoals schuttingen, of veranda’s zijn de rabat delen ideaal in gebruik. Het geeft uw tuin een oude nostalgische look. Douglas rabat delen worden ook wel potdekselplanken of blokhutprofielen genoemd. Douglas rabat is eigenlijk hout waar u niets aan hoeft te doen. Het wordt na verloop van tijd vanzelf grijs. Indien gewenst kunt u dit tegengaan door het te behandelen met een olie of een beits. Het Douglas rabat van Douglashout.net is vers gezaagd. Wij hebbend de rabat delen in 3 afmetingen met verschillende lengtematen.

Douglas rabat zijn taps gezaagde delen met een sponning. Dit profiel maakt het juist zo geschikt voor wand- of gevelbekleding. De zichtzijde van de delen hebben een fijn bezaagd oppervlak met een duidelijk houtstructuur. Daarnaast hebben de delen een mes en groef profiel en een twee zijdige veilingkant. Hierdoor schuift u de rabatdelen erg makkelijk in elkaar. Op deze manier creëert u eenvoudig zelf een duurzame en dichte tuinafscheiding.

De herkomst

Douglas hout is één van de hardste Europese naaldhoutsoorten. Het groeit ook in Europa maar daar komt het oorspronkelijk niet vandaan. Het komt namelijk uit het westen van Noord-Amerika waar de houtsoort ‘Orgeon Pine’ wordt genoemd. De Orgeon Pine bomen kunnen grote hoogtes bereiken van wel 90 meter.

In 1827 introduceerde de Schotse Botanicus Sir David Douglas de zaden van de Orgeon Pine voor het eerst in Europa. Hier komt de naam ‘Douglas’ vandaan. Afgelopen jaren is de Douglasspar veel aangeplant waardoor hij steeds bekender is geworden en goed aanslaat ondanks het Europese klimaat. Douglas staat bekend als een snelgroeiende boom die hoogwaardig en duurzaam constructiehout oplevert. Echter is het niet vergelijkbaar met het oorspronkelijke Orgeon Pine, deze heeft een fijnere structuur.

Nieuw! Deel deze pagina met uw vrienden.
Kies uw social media account naar keuze: