Douglas hout palen

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina.

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina.

Douglas hout palen zijn zeer breed toepasbaar. Dit komt omdat het hout van nature een hoge duurzaamheid en sterkte heeft. Hierdoor is Douglas hout een milieuvriendelijke alternatief voor geïmpregneerd Vuren hout. Vuren hout bevat ten opzichte van Douglashout juist schadelijk stoffen om een verhoogde duurzaamheid te bereiken. Douglas hout is een naaldhoutsoort die afkomstig is uit Noord-Europa. Het hout is in Nederland nog niet zo bekend als Vuren of Eiken, maar toch heeft Douglashout de laatste jaren aan populariteit gewonnen in Nederland door de brede inzetbaarheid. Het hout wordt veel gebruikt voor terrasoverkappingen, constructies en buitenverblijven.

Gebruik van Douglas hout palen

Douglas palen van douglashout.net zijn van topkwaliteit. Buiten kan Douglas zelfs onbehandeld blijven. Het hout zal na verloop van tijd op natuurlijke wijze vergrijzen als het hout niet wordt geolied. Dit kan voorkomen worden met bijvoorbeeld Naturel UV hout olie. U kunt de Douglas palen monteren op betonpoeren voor een luxe uitstraling of op paalhouders als het budget minder toereikend is. Zorg er bij het bewerken wel voor dat de voet van de Douglas staander niet blijvend nat wordt. Dit kan schimmels opleveren. De Douglas palen dienen bij voorkeur niet in contact te komen met grond en moeten voldoende belucht worden aangebracht.

Natuurlijk houtgevoel

Douglas palen ogen stoer en landelijk en zorgen voor een natuurlijk houtgevoel door de blanke kleur. De Douglas balken zijn vers gezaagd. Het spint van Douglas hout is bleekbruin, het kernhout roze-bruin, en de nerf is fijn tot matig grof. Aangezien Douglas hout één van de hardste Europese naaldhoutsoorten is zijn de palen van super kwaliteit en moeilijk te verbuigen. De palen zijn beschikbaar in drie breedte- en diktematen en diverse lengtematen. U heeft bij Douglashout.net gaan last van duur transport uit verre landen. Alle palen zijn bij ons ruim op voorraad aanwezig, direct leverbaar, en worden bezorgd binnen 3 dagen na bestelling.

Nieuw! Deel deze pagina met uw vrienden.
Kies uw social media account naar keuze: